Uitgaan

Uitgaan kan in Vilnius zeer goed, dat hebben wij zelf al meerdere malen ondervonden. En het grote voordeel: de prijzen zijn ongeveer de helft(!) van de prijzen in Nederland. Zo betaal je in een club ongeveer 1,50 euro voor een halve liter bier. En Litouws bier zoals Svyturys smaakt zeer goed! Mixed drankjes en cocktails zijn wel wat duurder, voor een bacardi-cola betaal je ongeveer 4,50 euro.

Niet alleen qua nachtleven is het goed toeven in Vilnius, ook de avond biedt genoeg vertier. Zo zijn er veel restaurants, die een goede kaart bieden voor wederom een fractie van de prijs ten opzichte van Nederland. Restaurants die wij kunnen aanbevelen zijn Cozy en Nino, beiden van een Nederlandse eigenaar. Nino is overigens meer een tapasbar en tevens lounge, waar veel trendy volk een biertje of cocktail komt drinken.

Voor een vrijgezellenweekend met de mannen is Vilnius uitermate geschikt, met name door de vele clubs en de lage drankprijzen. Er wordt goede moderne dancemuziek gedraaid, het is overal gezellig druk en de man/vrouw verhouding is voor mannen een stuk gunstiger dan in Nederland. Waar er in Nederland gemiddeld een verhouding van circa 70% man/30% vrouw is, is dat in Vilnius vaak zelfs andersom. Dan zijn er dus meer vrouwen dan mannen aanwezig en de vrouw in Vilnius houden ook van dansen, dus de dansvloer staat al snel vol!

>>Meer info over een vrijgezellenweekend in Vilnius

[Totaal: 6    Gemiddelde: 3.5/5]
Uitgaan geschreven door Surge gemiddelde stemming 3.5/5 - 6 gebruikersstemmen